Jimmy Kets

Jimmy Kets (°1979) is persfotograaf en woont in Gent.

In Antwerpen volgde hij de richting Illustratieve Vormgeving aan de Sint Lucas Hogeschool. In 2001 begon hij als freelancer voor de krant De Morgen die hij begin 2009 inruilde voor De Standaard. Zijn foto’s verschenen o.a. in Knack, HUMO, Trends, NRC Handelblad, De Volkskrant,... en worden via het fotoagentschap Reporters wereldwijd verspreid. Hij won tal van prijzen, waaronder de Nikon Promising Young Photographer Award 2006 en 2008, de Canvasprijs De film van mijn leven 2007, de Fotopersprijs VVJ 2007 en 2 keer de prijs voor de humoristische persfoto van SABAM in 2006 en 2007.

Jimmy Kets is één van België’s meest getalenteerde persfotografen.
Zijn CV bevat een waslijst aan  tentoonstellingen,  o.a. in het Fotomuseum Antwerpen, het BOZAR in Brussel, het Flanders Center in Japan, diverse gallerijen enz.
Naast zijn werk voor de krant is Kets ook bezig met eigen projecten, waarin hij zijn stijl en visie ten volle kan ontwikkelen. Hij is de geamuseerde buitenstaander. Met veel humor en oog voor detail toont hij ons de kleine dingen die ons mens maken. Hij toont de (ongewilde) humor in het leven van de mens, maar vaak ook de leegheid van het bestaan.
Op jonge leeftijd heeft hij reeds 2 boeken op zijn naam staan. Zijn persoonlijk werk is gebundeld in het boek 'Brightside' (Ludion) en de reeks die hij maakte over volkscafés in Vlaanderen, is gebundeld in het boek 'Volkscafés - Vrouwentongen & Mannenpraat ' (Davidsfonds).
 
Bekroond met de NIKON PROMISING YOUNG PHOTOGRAPHER AWARD 2008 voor zijn publicatie “Volkscafes”.

Info

Name
Jimmy Kets
Expertise
Fotografie, documentaire

Supported projects