Gregg is product owner bij VRT Innovatie en creative producer bij VRT Sandbox. Hij werkt aan Vlaamse en Europese onderzoeksprojecten en zet samenwerkingen op tussen start-ups (kmo’s) en VRT-merken. 

Bij VRT Sandbox ontwikkelde hij verschillende VR en AR projecten voor onder andere Ketnet, Eén, Sporza en VRT NWS.

Gregg is een digitale pionier in audiovisuele film- en televisieproductie met een focus op meeslepende verhalen en interactieve media. Voor hij aan de slag ging bij VRT werkte hij als freelance creative producer voor verschillende mediazenders, zoals MTV, VIER (SBS), VTM en JIM. Daarnaast is Gregg medeoprichter van de makerspace 'The Distillery', in samenwerking met Nerdlab-Gent, en was hij lid van de ‘creatieve hub’ van Kunstencentrum Vooruit als audiovisueel expert. Hij was ook onafhankelijk producer van de documentaire ‘We Must Be Dreaming’ (regie David Dhert).

Gregg is steeds op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te brengen waar technologie en content elkaar ontmoeten. Hij is een lifelong learner en ondernemer met een DIY attitude.

Info

Name
Gregg Young

Gesteunde projecten

We Must Be Dreaming

  • Sport

David Joris Dhert and Gregg Young sought the answer to a simple question in Rio de Janeiro. How will the 2014 FIFA World Cup Brazil and the Rio 2016 Olympic Games change the lives of its inhabitants?