2019-03-14

De toekomst van regionale media is een zeer actueel onderwerp, in zowel Vlaanderen als Nederland. Dit Mediacafé geeft nieuw inzicht in de verwachtingen van het publiek.

Welk nieuws ziet, hoort of leest men graag via regionale media? Waarin verschillen die verwachtingen van wat het publiek via nationale televisiezenders, kranten, radio of websites te weten wil komen? Sluit het aanbod aan op de verwachtingen? Deze vragen komen aan de orde tijdens dit Mediacafé, waarin nieuw onderzoek van WHY5Research en recente inzichten van het Nederlandse Stimuleringsfonds voor de Journalistiek centraal zullen staan.

Programma

Presentatie: onderzoek CrowdPulse voor regionale omroepen
Door: Tom Meere, CEO WHY5Research

  • Wat is het sentiment ten aanzien van regionale televisie in Vlaanderen?
  • Hoe praten mensen spontaan over regionale televisie en welke sterkten en zwakten van regionale televisie komen zo in beeld?
  • Welke inhoudelijke thema's zijn in staat de perceptie van regionale televisie te sturen?

Presentatie: onderzoek #GR18 in het nieuws 
Door: Dr. Nel Ruigrok, onderzoeker en directeur van LJS Media Research (NL)

GR18 in het nieuws is een onderzoek naar de invloed van nieuwsgebruik op stemgedrag rondom de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
Daarbij werd de rol van media op landelijk, lokaal en regionaal niveau onderzocht. Dit leverde onder meer interessante inzichten op in de verwachtingen die het publiek heeft van wat de media op die verschillende niveaus brengen.

Paneldiscussie

Reacties van verschillende Vlaamse betrokkenen en belanghebbenden van o.a. VRT, RINGtv en Mediahuis op de onderzoeksresultaten.
Na afloop wordt u een drankje aangeboden.

Datum: Woensdag 27 maart 2019
Uur: 19:00 - 20:30
Plaats: Arteveldehogeschool, Hoogpoort 15, Gent
De toegang is gratis, inschrijven kan u hier

Organisatie & Partners: deBuren, Medianet Vlaanderen, VVOJ, Journalismfund.eu, Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, SVDJ, Artevelde Hogeschool, Why5 Research, LJS nieuwsmonitor, RingTV.


 

 

Vraag nu uw werkbeurs aan!

2019-02-28

BRUSSELS - Til Sunday 31 March 2019 you can apply for a grant from the Pascal Decroos Fund for your special or investigative journalism project.