2021-05-19

BRUSSEL - De volgende deadline voor het indienen van een project is vrijdag 4 juni 2021. Reportages in dag- en weekbladen, online longreads, podcasts, documentaires, ... het Fonds ondersteunt bijzondere journalistiek in al haar vormen.

Zowel beginnende als ervaren journalisten kunnen een aanvraag voor een beurs indienen. Het gaat hierbij om projecten die een grote nieuwswaarde en diepgang hebben en terzelfder tijd origineel, innovatief en tijdrovend zijn en die zonder financiële steun niet tot stand zullen komen. Alle informatie over hoe je een werkbeurs moet aanvragen vind je op deze website. Er is €50.000 te verdelen deze ronde.

Een werkbeurs van het Fonds Pascal Decroos ondersteunt het researchgedeelte van het journalistiek project. Lees de leidraad voor meer informatie. 

Er is een nieuwe aanvraagwebsitejournalisten die in het verleden al een aanvraag indienden, dienen een nieuw account aan te maken. 

Uiteraard bespreken we graag uw projectideeën of helpen we u graag op een persoonlijke manier met uw aanvraag. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen via telefoon of mail, of om een afspraak te maken voor een videogesprek.

Deadline: vrijdag  4 juni 2021, 12 uur (CET)

Contact: 

  • kristof.polfliet [at] fondspascaldecroos.org
  • +32 2 726 97 88

Vraag uw beurs aan