2014-01-23

Het Belgische baggerbedrijf Jan De Nul wil de laatste editie van weekblad P-magazine uit de rekken. Oorzaak is een artikel over zandroof in de Filipijnen van journalist Peter Dupont, die voor zijn project 'Filipijnse wouden: tombes voor de bioculturele diversiteit', waarin het artikel kadert, een beurs kreeg van het Fonds Pascal Decroos.

Volgens hoofdredacteur van P-magazine Jeroen Denaeghel dreigde Jan De Nul met een kort geding om het weekblad uit de rekken te halen. Bij P-magazine maakt men zich sterk geen fouten gemaakt te hebben. Denaeghel: "Onze journalist Peter Dupont handelde in eer en geweten. Het is onze journalistieke plicht om dit soort praktijken aan het licht te brengen." Jan De Nul beweert echter dat de 'globale tendentieuze opzet en titelgeving' insinueert dat de groep zich schuldig zou maken aan illegale praktijken, wat volgens het bedrijf niet het geval is.

Media die over het voorval berichtten:

Bron: De Morgen, De Standaard

FPD op DOCVILLE

2024-03-06

LEUVEN - Op de 20e editie van DOCVILLE gaan er verschillende documentaires die tot stand kwamen met de steun van Fonds Pascal Decroos in (avant)-première. Het festival loopt van 20 tot en met 28 maart 2024 en vindt plaats in verschillende cinema's in Leuven.