2001-05-17

BRUSSEL - De tweedejaarsstudenten Journalistiek van Erasmushogeschool Brussel-departement Communicatie kregen net voor de eindexamens eerder onverwachts Charles Lewis, vader van de Amerikaanse onderzoeksjournalistiek, op het bord. Het werd een informeel seminarie over “investigative journalism”, integriteit, en “the right to know”.

De studenten bedankten met een fles Champagne, een editie van huisblad Het Communiqué met eigen – bescheiden – pogingen tot journalistiek graafwerk en vooral met een karrenvracht vragen aan de meester. Die toonde zich best tevreden over zoveel belangstelling en nam ruim de tijd voor “a diet Coke” en een bezoek aan de redactielokalen van het departement.
“Ik kan het Fonds Pascal Decroos alleen maar dankbaar zijn voor deze kans,” vertelt optieverantwoordelijke Patrick Pelgrims. “Praktijkgerichtheid is de belangrijkste troef van onze persopleiding. Daarbij horen ook veelvuldige contacten met het veld. Zo liepen onlangs bijvoorbeeld vrt’ers Mark Morren, Ivan De Vadder en Stefan Blommaert langs. Maar een journalist die met zijn publicaties en projecten af en toe het Witte Huis laat daveren spreekt natuurlijk extra tot de verbeelding.”

FPD op DOCVILLE

2024-03-06

LEUVEN - Op de 20e editie van DOCVILLE gaan er verschillende documentaires die tot stand kwamen met de steun van Fonds Pascal Decroos in (avant)-première. Het festival loopt van 20 tot en met 28 maart 2024 en vindt plaats in verschillende cinema's in Leuven.