2020-04-24

AMSTERDAM - Tijdens de zomer van 2019 kon u op Sporza luisteren naar "El Tarangu", een verhaal over de bijzondere ontmoeting tussen Lucien Van Impe en zijn oud-rivaal José Manuel Fuente. De podcast is nu genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland.

"El Tarangu" is een zesdelige serie van AudioCollectief SCHIK en een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, Sporza en OpenVRT en werd gerealiseerd met steun van het Fonds Pascal Decroos. Intussen werden de afleveringen meer dan 850.000 keer gedownload en door het grote publiek lovend onthaald.

In de podcast gaan Mirke Kist, Siona Houthuys en Nele Eeckhout op zoek naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen, de wielrenner Jose Manuel Fuente. Langs Noord-Spaanse bergflanken en Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden, onbetrouwbare bronnen en gestoorde geesten. Ze komen steeds dichter bij de waarheid, tot ze botsen op leugens uit hun eigen verleden...

De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek, is de belangrijkste journalistieke prijs in Nederland. Het initiatief is ontstaan vanuit de behoefte om de
maatschappelijke functie van de journalistiek te benadrukken en het vak een
meer kwalitatieve, positieve uitstraling te geven bij het grote publiek.

De prijs is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage
hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van
Nederlandstalige journalistieke nieuws- en achtergrondproducties en als
aanmoediging voor journalistieke vernieuwing en journalistiek talent. 

Bekijk hier de andere genomineerden.

Meer info over de podcast vind je hier.

Journalismfund is hiring

Vacature: projectcoördinator Fonds Pascal Decroos

2024-04-15

BRUSSEL - Fonds Pascal Decroos is één van de vlaggenschepen van de organisatie Journalismfund Europe VZW. Werkbeurzen voor journalistieke projecten worden 4 keer per jaar gedistribueerd in een competitief peer-review proces door een anonieme jury van media professionals. Om onze activiteiten in Vlaanderen verder uit te bouwen zoekt Journalismfund Europe een voltijdse projectcoördinator.