2019-08-12

BRUSSEL - Mediacademie organiseert een wedstrijd voor laatstejaarsstudenten journalistiek. De laureaten worden bekend gemaakt op het Festival voor de Jonge Journalist in Muntpunt op 19 september. 

Studenten kunnen individuele stukken of een groepswerk indienen in vier verschillende categorieën: Tekst, Beeld, Audio en Multimedia. Alle journalistieke praktijkwerken die tijdens het schooljaar 2018 - 2019 werden gemaakt, zijn welkom. Studenten mogen individueel of als groep indienen. 

Hoe gebeurt de selectie? De selectie gebeurt door een jury samengesteld uit vertegenwoordigers van Vlaamse Nieuwsmedia, We Media, Medianetwerk Plus, Media 21 en Mediarte. De deelnemers tonen in de eerste plaats dat ze een neus hebben voor nieuws en weten hoe een goed verhaal wordt verteld. De selectie gebeurt anoniem; gelieve geen auteur op de ingeleverde documenten te vermelden, enkel in de mail van de inschrijving. 
Per categorie worden 3 laureaten geselecteerd. 

De winnaar binnen elke categorie ontvangt een geldprijs van 1000 € en een jaarabonnement op Gopress. De andere laureaten ontvangen een jaarabonnement op een krant of magazine naar keuze. 

Deadline? Kandidaten dienen voor 1 september 2019 het journalistieke werk in samen met een korte verantwoording waarom hij/zij deelneemt en waarover het eindwerk precies gaat (max. 1000 woorden). Dat kan via mail aan info [at] mediacademie.be met vermelding van naam, opleiding en contactgegevens alsook de categorie waarin wordt deelgenomen.

Meer info vind je hier

Journalismfund is hiring

Vacature: projectcoördinator Fonds Pascal Decroos

2024-04-15

BRUSSEL - Fonds Pascal Decroos is één van de vlaggenschepen van de organisatie Journalismfund Europe VZW. Werkbeurzen voor journalistieke projecten worden 4 keer per jaar gedistribueerd in een competitief peer-review proces door een anonieme jury van media professionals. Om onze activiteiten in Vlaanderen verder uit te bouwen zoekt Journalismfund Europe een voltijdse projectcoördinator.