2020-02-04

GENT - Met steun van het Fonds Pascal Decroos reisde Jan De Deken door India en maakte 'Klimaatslaven'. Deze documentaire wordt op vrijdag 21 februari vertoond in avant-première in Gent. Daarvoor gaat de regisseur in gesprek met het publiek in deBuren in Brussel. 

India is het gevaarlijkste land ter wereld voor vrouwen, zegt de Thomson Reuters Foundation. Tegelijk is India een van de landen die het sterkst worden bedreigd door klimaatverandering. Jan De Deken (The Polar Project) reisde maandenlang door India, onderzocht het verband tussen beide. 

Lunchgesprek 

's Middags is regisseur Jan De Deken te gast in deBuren in Brussel waar hij in gesprek gaat met het publiek. 

Zit je bij het lezen van een uitgesproken opiniestuk over een prangend onderwerp ook wel eens met vragen die onbeantwoord blijven? Zou je het liefst onmiddellijk met die opiniemaker in gesprek willen gaan en al je vragen beantwoord krijgen? deBuren geeft je die kans met een lunchreeks waarbij je – met een broodje in de hand – vragen kunt stellen aan een eigenzinnige spreker.

Avant-première

De Centrale in Gent de exclusieve avant-première van 'Klimaatslaven'. 
Na de documentaire brengt de maker een column op het podium, en is er ruimte voor vragen en debat.
De avond wordt afgesloten met een concert van Chico y Mendez. 

FPD op DOCVILLE

2024-03-06

LEUVEN - Op de 20e editie van DOCVILLE gaan er verschillende documentaires die tot stand kwamen met de steun van Fonds Pascal Decroos in (avant)-première. Het festival loopt van 20 tot en met 28 maart 2024 en vindt plaats in verschillende cinema's in Leuven.